Pizza uz ISKRA EPP 40–42-7

Pizza uz ISKRA EPP 40–42-7

Recept za pizza tijesto, pizza majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno, istraživao sam, i evo: BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU ISKRA tavicu epp 40-42-7 i postat ćete vrhunski pizza majstor.

Priprema

1.
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte so, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite kečapom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite parizer, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C u Iskra tavici EPP 40-42-7

Posluživanje

Pizzu poslužite toplu.
Savjet

Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena

Moja pizza

Tijesto se može čuvati u frižideru dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).

SAVJETI

Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Preporuka za Pizza tave :

ELEKTRIČNA TAVICA ISKRA EPP 40–42-7

ELEKTRIČNA-PICA-TAVA-ISKRA-EPP-40-42-7-300x300

ELEKTRIČNA TAVICA ISKRA EPP 34–36–7CM

ELEKTRIČNA-PICA-TAVA-ISKRA-EPP-34-36-7-CM

Recept preuzet sa  :
Coolinarka

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


has been added to your cart.
Checkout